Monday, June 1, 2009

aku telah di tagged...

hahaha ni lar aku bru 1st time nk buat tagged.. ade gak request.. tp kemalasan melanda..kuikuikui si aken telah membuat paksa rela ni..huhuu

5 names that friends call
- ema (actly name ni tuk teman2 rapat jer..tp kalo korang nk pgl..pgl lar k..)
-my (name ni mmg aku fofular kt skola, IPTA, n kawan2 yg sewaktu dgnnyer)
-Akma (selalu nyer org yg bru kenal aku musti pgl aku akma..Bajet cam aku comel kot
-adik (ni name aku ngan family aku jer... so korang jgn gedik nk pgl aku adik k?)
-Maizatul (slalu cikgu n lectre aku jer yg pgl name ni..hehehe)

5 most important dates in your life
-of cos lar buzday aku.. so aku announce skrg 21 JULY 1989...*adiah okk*
-buzday my family, cik APENG, teman2 rapat ku....
-tarikh anniversary aku n cik APENG *22 Okt 2005*
-for now..tarikh nk abis pektikel..hehehe *11 June 2009*
-tarikh2 pentg dlm idup aku yg bnyak kenangan..xblh lar bgtau korang sume kn?? huhu

5 things you have done yesterday
- bgn kul 4 ptg sbb tido lmbat...
-my beshtie( wiwien) tido umah
-lepak smpai kul 5 pg..lepak ngn sis liena, abg boy, Farid zenon, wiwien n my APENG...
-g tesco ngn sis Liena
-seharian mengahabiskan ujung minggu bersama cik apeng

5 ways to be happy
-sentiasa bersama cik APENG
-online 24 hours
-borak smpai lebam.. sbb aku ni suke bercakap tanpa henti..hihihi
-swimming..blh buat aku happy bile aku dalam air..
-aku akan buat ape yg aku suke..lalalala

5 gifts you would like to receive
-aku nk orang bwk aku g shopping..aku blh pilih pape yg aku nk..
-my dream car ( peugeot 206 cc) kaler ijau mude tau
-coklat, gule2 , teddy bear(wlpon da belambak), n flower
-handbag..tamo butik PS k? yg ori jer..hehehe
-jam fossil @ guess yg aku minat tuh...
** korang kalo nk bg aku adiah..korang tnye aku..aku tnpa segan silu aku ckp k..hahaha

5 favourite hobbies
-aku suke bercakap..*plis jgn pakse aku tuk senyap k
-jenjalan..aku elergic duk umah..busan
-suke kumpul duit syiling..pastu da xder duit aku gune blk..hahhaha
-swimming..tatau nape aku mmg suke berendam..hehehe
-melepak..aktiviti aku tiap2 ari..huhuhu

5 places you want to go for vacation
-Paris...aku nk honeymoon kt sane ngn cik APENG
-Hong Kong..dulu xpueh g Disney Land sbb aku kecik time 10 tahun..
-egypt...aku nk tgk mumia, pyramid...wahhh
-hawaii...aku nk diving ngn cik APENG...tgk dasar laut..wahhh gituu
-europe..aku nk jelajah kt sane...wah cita2 tggi..

5 favourite drinks
-teh o ais limau..tiap2 ari musti minum
-air suam... aku kena minum bnyak air setiap ari..kalo x,konfem aku sakit
-tembikai laici...sedap oo
-hot chocolate...fuhhh
-pape air yang aku sejukkan dlm peti ais..hihihi

5 things you always found in your room
-my teddy...name dye 'mucuk'
-meja solek yg bersepah..ntah bile nk kemas..
-poster avril besepah....dulu aku mmg minat giler ngn dye..skrg so so jer..huhu
-tong smpah yg slalu jer penuh..huhuhu
-mcm2 ade dlm bilik aku...kalo nk tgk..dtg lar.. tp lelaky not allowed okk!!

5 favourite colours
-puteh sbb suci
-hitam sbb xnmpak koto..huhu
-merah sbb aku ske nmpak cam garang jer..
-ijau pucuk pisang sbb kaler kete idaman aku..
-maroon.. aku pilih maroon puteh tuk weeding aku nnt..hahhaha gediks..

5 favourite people
- apeng
-aku
-aku
-aku
-aku
** kalo korang bengang..ade aku kesah??huhu

5 reasons you answer this survey
-sbb org da bg..aku jawap jer lar...
-aku terlampau bnyak keje nk buat..tu yg gatal tgn tu
-sbb aku rase aku blh jwp soklan nyer...
-aku buhsan di ofis..
-eh aku nyer suke lar..da jwb pon kire bgus tau...


5 persons who you think will answer this survey..
-honey
-jiejie
-aira
-kiki
-ixora
*aku xpakse..tp kalo korang x buat aku majuk k??
huhuhu

xoxo ema

3 comments:

Honeya Diaz said...

menyompek laie ehh...

huhuhu.. kay, nanti honey ciapkan keja sekolah neh... jgn babab ye cekgu... wee......
mish u lah darl...
mish anyam ketupat sambil minum starbucks.. huhu kuikuikui.

[ LADYKiKi] said...

wohh.. kene tembak ni.. hihi nanti kita tembak balik yee..

ema said...

honeya.. hehhe buat jgn x buat..nnt cekgu geget bru tau..hehehe

mish u too.. da lame xjumpe...aish xsmpai sebulan pon laei..naty kter anyam ketupat k...

lady kiki...adoi jgn tembak blk...maty den..hehehe