Tuesday, November 17, 2009

~tade mud~

adoi aku mencik ohh feeling ceni..
aku xleh tido dr mlm td..
aku pon xtau ape aku pk actly..
bile aku nk pk je..
laju air mate aku kua..
eii feeling2 mcm mangang ohh..

dr mlm td aku layan lagu2 ada apa dgn cnta..
da lme xdgr..
wendu plak aku...
touching ohh lagu2 dye...



~denting~ lagu fav aku dlm AADC


~tentang seseorang~
aku hafal duh puisi dye since aku skola lg
bapak jiwang aku nie..
hahaha


~hanya~
layan oh lagu ni..

so korang nk dgr lg...
g tgk utube k..
penat da aku donlod tuk korang..
hehehe

p/s: mud aku jiwang karat arini..
layankn aje....=))

Sunday, November 8, 2009

~kekalahan ManU~

adess.. aku bru jek blk tgk bola kt area jitra ni..
perghh bapak jiwa aku tgk game tu..
tp pape pon mmg game tu sgt mendebarkan..

so conclusion nyer aku trime kekalahan ManU dgn aty terbuka..
wlpon pedih aku nk tgk...
aku redha..
*perghh statement sadis jek.. haha

da lar chelsea player men drama swasta jek..
nyampah aku tgk drogba..
mmg padan muke ko menggelupur kt tgh padang..
then dpt kad kaler lg... haha
mmg besorak aku.. *pueh aty den..
aku rase dye ptut jdk pelakon lar dr men bola..
haha aku bencikkk

tp aku xpueh aty lar.. asal owen msuk lmbt..
aishh xdpt aku nk tatap muke dye lame2..
hahaha gile keji aku..
nk tgk game bola or nk tgk player ni..
*harus lar tgk dua2 kn.. kate pon aku gedik... haha



muke ceria aku nk kua tgk game..
skali kalah pulak..
adeiii..
tp i ttp luv ManU..
chaiyok2 glory.. bnyak lg game pasni..
*ayat sedapkn aty jek
=))

Friday, November 6, 2009

bowling

semlm aku g men bowling tuk kelab pemasaran..
actly aku malas jek nk g..
tp sbb aku ni senior so kne lar tunjuk muke kn..
hahaha

pepagi lg aku da bgn..
tournament stat kul 9..
kul 7 aku bgn.. bapak excited
kalo g klas camni.. kn bgus..
senang aty mak aku.. haha

smpai kt bowling jitra nie..
aku kne perli la beb..
my lectre siap ckp
"awal nye kamu, kalo kelas sy..da stgh jam bru awak masuk"
aku hnye mampu senyum jek.. haha

malu dow..kne cop da muke masuk klas lmbt.. haha
so tournament smlm aku dpt num 2 for kategori individu..
n kategori group team aku num 1.. hahaha bnyak gile dpt hamper...
mmg tamak haloba kiteorg ni..
anyway thanks to my team
fieqa, goh, n shine..
tanpa korang.. maybe aku xpat hamper bnyk2 ceni..
hahaha so let the pic talking.. lalala~


aku pon xsdar ade org snap pic aku time ni..huhu

group of marketing student july 09..

ni hamper aku.. yeayy

ni ketua klas aku merangkap ketua kelab marketing..

dorg ni siap mntak izin beb ngn aku..
nk pnjm hamper nk bergambo.. haha
sengal ohh

ni lar teman2 klas aku..
majo sume pompuan kn..
dimanakah lelaky dlm dunia marketing??
pupus kah anda?? haha

Tuesday, November 3, 2009

berjimba wif lesbo2 ku~

aha ni activity aku lazweek...
ni aku cter dr awal yeh..
aku jumpe membe 2 skola lame kt dlm FB..
so aku sgt lar teruja nk jumpe mereka2 ni..

dorg pon decide nk jumpe aku kt MOS
mmg sgt happening n penin..
aku wendu giler ngn dorg..
ye la lost cntct 5 - 6 thun..
then jumpe blk..
mcm2 da brubah..

ade yg mkin howt.. ade yg mkin chumill..
aku jek xbrubah.. hahaha
kiteorg plan nk g rmai..
but ade yg last minute cancel..
tp xpe la.. next time leh jumpe dorg lg..
huhuhu

thiz 1 is bella.. she so cute now..

yg ni anis.. since aku masuk STAD..
aku knal dye lar dulu..
satu dorm n satu klas..
wendu nyer zaman skola..

me n bella mengalami kesengalan otak

chumell..

i mish u so much bell...

mel, ika n bella

me n bella again

me, anis n jiera..

kami ex stadian..

pic gegar.. sape lar yg amik ni.. haishh

sengal buihh..

bella ku syg.. time skola dulu dye mmg sgt rapat ngn aku..
yela dye kuat nanges.. aku lak cam gangster..
so sape brani usik dye..
meh jumpe aku.. haha
*mcm bgus je aku.. =P

kamu sume chumill

n that our bonzer that nite..
haha
thanks dear...

p/s: asal yeh aku da rotate pic ni.. tp bile kua same gak..
arrgghh tensen makcik.. so korang tepakse la senget2 kn kpale yeh..
hahaa im so sorry.. aku ni buta it...

aku heppy giler mlm tu..
jumpe kwn2 lame aku..
ye la dulu sebntal, sekatil, n semua skali..
wendu ohhhh..

so pasni dorg plan nk gather rmai2..
aku tgh pk tmpat mane..
aku rase cam A famosa ok jek..
lehh tido kt banglo sane..
huhuhuhu


Wednesday, October 28, 2009

~dOnAt oh dOnAt

tittle cam haram kn.. haha
ha aku nk bg info kt korang..
skrg da ade tau kembar big apple n jco kt jitra...
ha name kdai dye nash donut n bakery..

dye bru bukak kot lazweek..
smlm bru aku g beli..
sbb sebelum ni aku kepingan nk mkn donut..
ha korang layan lar donut aku yeh..
huhu

donut dye sdap lar gak..
tp xleh lawan big apple okk..


ha ni lar packaging

aku beli 4 jek.. kang aku beli bnyak2..
sape nk makan? aku tentu lar tidak..
on diet.. hahaha

abaikan muke aku yg serabai tu..
muke lapa.. haha

Tuesday, October 27, 2009

a new life


sorry sgt aku lame xupdate blog nie..
bersawang da.. aku malas lar..

but now aku da ade azam bru..
aku kne truskn life aku..
w'pon aku terigt.. but aku rase no reason tuk aku pk bnda lpas
so guys..
im backk..

aku wendu ngn korang..
aku akn pastikn aku rajin update tuk korang yeh..

luv u guys..

xoxo ema

Friday, October 16, 2009

22 OCT 2005 - 14 OCT 2009


actly tarikh atas tu adalah tarikh keramat dalam idup aku..
ni adalah yg terakhir aku update mengenai cik apeng..
mungkin korang akan kate aku mcm2..
but its all me.. if korang kt tmpat aku..
korang akan buat camtu jgk..

lg smggu aku genap 4 thun ngn cik apeng..
but antara kami da xde jodoh..
maafkan aku..
ni sume salah aku..
actly sbb kami putus pon
aku yg mintak..
aku da penat nk tipu prasaan aku..
utk ape aku ckp i love u but aku xde feeling on that..
im so sory but thats a fact..
org musty kate aku hapy je ngn dye..
ntah lar.. mungkin da xde jodoh ngn dye..

aku pon xsangka bnda ni leh jdk..
aku kenal dye since aku form 4.. now aku da 20 thun da.
mcm2 suke duka.. but its all akan jdk a sweet moment in my life..

aku nk cter bnda ni since 14 oct but aku xde mud..
im so soryy
but now aku da kuat n da leh trima keadaan ni sume..
mmg feel weird when dye da xde dlm idup aku..
aku kena kuat tuk lupekan dye..

selama ni aku hnye truskan hubgan kami atas sbb fmily aku..
my family mmg sygkn dye..
n td aku bru confess ngn mama aku..
aku jgk yg kne mara..
aku da agak da..
then bile aku terangkan sume nyer..
my mum kate..
xper lar.. da xde jodoh.. anggap jer dye kwn terbaik yg penah kenal..
mmg dye baik.. baik sgt... aku yg jahat..
so mmg x sesuwai lar kn.. huhu

n yg paling xthn aku dgr mama ckp..
pasni carik bf yg tua 6 or 7 thun..
bru matured.. hahaha mak aku ni klaka lak..
tgh sedey2 aku bleh trus gelak.. hahaha

so aku skrg mud mmg cam syiall..
but i try my best to chill ok
everything done.. so let it be..
mmg korang xkn rase sedey lgsung when aku cter ceni..
aku xnak korang sedey cam aku..
nnt kuwus lak kn..
x sesuwai okk..

so tuk kwn2 cik apeng or cik apeng yg rajin bukak aku nyer blog huduh ni..
aku mintak maaf k.. dr ujung rmbut smpai ujung kaki..
da xde jdoh tuk kami.. if korang nk maki aku..
maki lar.. aku xde hal nyer..

maafkn aku ye sume..
andai ade jodoh kami.. ade lar..
if xde.. aku redha.. ape yg jdk ni mungkin ade hikmah di sebalik nye..
cuma kite blum nmpak lg..
aku amik kptusan ni da lame da sbnarnye..

terlalu bnyak aku harus pk kn..
family aku, family dye, kawan aku, kawan dye, n mcm2 lar..
aku xtau nk ckp ape bile org tnye pasal cik apeng..
kalo aku ckp.. org akan ckp knape jdk camni..
aduyai... so tuk korang.. jgn tnye knape ok..
aku da mlas nk jawab..
hanya aku n cik apeng yg phm keadaan kami..
aku hrp dye still nk kawan ngn aku..
wlpon kami da xde pape..

aku akan rindukn sume nyer..
tp aku ade korang kn..
aku akan lupakan sumenyer..
bia lar jdk cebisan dlm idup aku..
hnya aku yg merasai..

maafkan aku cik apeng..
antara kita xde jodoh..
aku tau cik apeng sygkn aku lebeh dr nyawa dye..
aku phm nape ko betindak bodo..
ko akan kate aku kejam..
mmg aku kejam tuk kali ni..
ni la yg petame kali dlm idup aku..
aku kecewakan prasaan org..
sblum ni org jer yg buat aku..

aku tinggalkan ko dlm keadaan tekejut..
xpe lar.. nnt ko akan phm knape..
maafkn aku..
aku ttp maizatul akma yg penah ko kenal..
maafkan aku.. andai aku boleh patah masa lalu..
aku nyesal buat ko terlampau sygkn aku..

kalo korang rase aku kejam..
hanya aku yg tau knpe aku buat mcm ni..
n hnya aku yg kenal cik apeng sedalam2 dlm nyer..

maafkn aku..
mohd faridzul saharom..


pic bju itam tu aku rase 3 or 4 thun yg lpas lar..
pic lame..

sweet moment in my life 2005-2009

lotsa love,
ema

Monday, October 5, 2009

minggu yang penat..

hahaha entry update ari senin tp aku da penat tahap gaban...
meh aku cter sket..
bg korang memahami sket PENDERITAAN aku..
hahaha

actly mnggu ni mmg aku penat giler..
smpai tido pon bpe jam je..
*berkire tul aku kalo pasal tido..
weekend aku sebok ngn open uosz sane sini..
then bile da stat klas ari ahad..
aku da mcm org giler..
korang bayangkan yeh
klas aku dr kul 8 pg smpai kul 5 ptg
pastu lectre aku yg sgt rajinnnn xbertempat ni
nk buat klas mlm plakkk..
mmg aku skit aty..

aku blk umah pon smpat mkn n mandy jer..
pastu kena p klas
smpai aku tertnya2..
"asal aku blaja giler2 tp rezux aku camtuh gak jer"
so aku nk slahkan lectre yg buat kelas terlebih..
kalo x.. konfem aku 4 flat sume subjek..
hahaha pwasan lak aku..
hahahaha

aku nk update aku g raye umah lectre n membe2 aku pon terbengkalai..
so aku update bile aku da xbz yeh..
tp xtau lar tahun biler kn..
hehehe

korang bg aku idea..
aku nk mc slama sebulan lar...
tanak p klas.. tanak p mane2..
aku nk tido jer.. buley?


ni name nyer xde keje g caek keje..
muke orang rajinn g klas mlm kn..
rase cam kena g tusyen lak..
hahaha

Sunday, September 27, 2009

kemalasan melanda

sory all
ntah lar sejak2 ni aku da rase mlas nk berblogging..
so xde lar update dr aku.. malas ma..
aku rase virus FB melanda aku ni..
duk mengadap jer.. hahha

so aku bg crite ringkas jer eyh..
aku raye kt kmpung aku kt kuala pilah, N9
mlm raye cik apeng anta aku blk sane..
n raye ke3 aku blk KL da..

raye thun ni ntah lar..
rase cam biase jerk..
maybe sbb xrmai nk bg aku duit ghaye da kut..
hahaha ( kalo korang shian ngn aku.. ha sile2 lar yeh)
=P

n now aku da kt jitra..
smlm aku blk ngn cik apeng..
so korang layan lar kebusanan kami dlm kete nk blk jitra yeh..
hahahaha

cik ema n cik apeng
love 4ever

eiii sape xmandy nie..
bushuk arr..

gado ka?
lakonan semata2.. haha

busan2.. bile nk smpai nie..

=P

kami gerak dlm kul 3 lebeh n smpai kul 7.30 pm
cian cik apeng..
penat dye anta aku..
maceh yer shayang :)

P/S : aku de cter menarik sal aku di ptg hari raye..
mlm kang aku rajin aku update yeh..

xoxo ema

Saturday, September 5, 2009

im so sory dear..!!

i'm sorry
that the first word you will hear..
if u know what really happen
because i really want to say sorry
on what had happen to me

if you are in my shoe
i'm not sure you understand
because this is something that i can't control
it's happen suddenly

maybe its my fault
because i have changed
but you should know
i also need my real life

i never meant to blame you
but you need to change

yes, you take care of me
you love me for sure...

i just can't, i don't know why
i hope you to understand
it's not like i don't love you
but i need my own space..
to think what is best for me...

im so sorry dear...!!

xoxo ema

Friday, September 4, 2009

jemputan berbuke pose~

tittle aku xleh blah kn? haha
actly ni activity aku laz week..
tp sbb aku sgt rajen update kn..
bru arini aku nk update
wahahaha

laz week time aku dmm truk tu
my sweet fren AAN yg da kawen tu
invite kiteorg stu klas g buke pose umah dye
umah mentua dye lar..
aku ni bru jer baik dmm.. tp laju jer bab makan weyh..
hahahaha

so aku ngn classmate aku g lar umah dye kt alor star..
xlar jauh sgt.. tp g time ujan weyh..
sgt sonok men ujan.. hahaha
*xsdar diri bru jer baek dmm..

so let the pic do the talking..
lalalala~~

udang masak pedas.. sdap!!

korang tgk lar dak klas aku sume nk jdk mandor..
tgk jer yg lain buat keje... hihi

ha ni lar tuan umah.. aan

yg ni mak mentua dye..
mak dye sgt sempoii.. aku ske kaco mak dye.. hahaha

actly pic ni aku nk tunjuk mknan yg aku pegg..
tp my frenn g fokus muke aku yg cute plak..
~lalala

aku pegg budu.. sedap seyh... huhu

anak dara pingitan.. hahahaha

ade jer yg nyebok.. muke org da xsbr nk mkn..
soey sgt.. aku lupe nk tgkap gmbar time mkn
sbb aku da lapa n segan weyh.. umah org xkn aku nk snap pic jer..
lalalala

time tuk basuh pggan.. ni lar calon yg terpilih.. hahaha

mkanan yg sgt bnyak.. ni sume mknan x abes..
membazir jer.. tp apakan daya.. perut aku xmengizinkan tuk diisi penoh2..
hahahaha

aku tukang nyebok jer.. bukan nk tolong.. hahaha

da abes siap sume.. lpas smyg rmai2..
ni lar pencuci mulut.. xsmpat snap..
da abes.. hahaha

mmg syok mkn rmai2.. tp dak klas aku x sume yg dtg..
biase lar ujung minggu ade yg blk n ngedate..
hehehe
so aku harap lpas ni sape nk invite aku mkn..
bgtau jer..
aku konfem dtg.. sape tamau mkn free.. hahahahaha

xoxo ema

Sunday, August 30, 2009

~~love~~


you said you love me on an evening
I smile ...
we did not spent a long time
but we feel so close..
is that Love ? i think so..
because i love you very much
from the first day we met
times is too short to know each other,
better...
you've take my smile
you make my evening without sun
i'm so frustrated
and sad
how could this happen to me
how could i live my life without you
who will make me smile, again..
i am in between
between you and him
i promise i'll be with you
but its not as easy as i said
i didn't blame you
i didn't blame this love
because i know a true love not always together
so that it can be more strong
like what you make me stronger
with your love even just for a moment
i appreciate every single moment
because it really meant to me
and i will never forget that,
forever................

lots of luv,
xoxo ema

Saturday, August 29, 2009

~~suka duka DPR B~~

tetibe arini aku nk cter kesah2 dlm kelas aku..
okk aku seorg pelajar di POLIMAS..
amik cos diploma in marketing..

so skrg aku da semester 5 da..
da 2 thun setgh aku duk kt kedah ni..
bnyak giler suka duka aku duk jauh dr family nie..

kalo aku cter semua 4 ari 4 mlm x abes lg kot.. hahaha
class aku xramai pon.. 17 org jer..
so kteorg mmg sgt rapat..
n majority adalah pompuan...
laky pon 3 org jer.. sadiskan
betape pupusnya lelaki dlm dunia pemasaran..
hahahaha

aan lar org yg paling rapat ngn aku dlm klas..
aku kenal dye time aku sem satu n kami same2 duk hostel..
penah duk umah sewa sekali tp skrg xlg..
dye da kawin lor.. ngn org kedah jgk..
dye org kelantan tp kalo korang dgr dye ckp xmcm org klantan pon..
mcm org sabah.. hahahaha

ha time aku duk umah sewa ngn dak2 klas aku..
bnyak story weh..
mlas lar aku nk cter..
benda da lpas pon..
aku skrg duk ngn membe2 lain yg xsame cos ngn aku...
senang sket kot.. xbnyak ragam.. :))

kadg2 benda yg aku rase pahit tuk aku tempuhi time aku kt kedah ni..
bile aku igt blk 'its juz a sweet moment dlm idup aku'
aku bru jer abis praktikal kt KWSP jln raja Laut, KL
6 bulan ni lar bru aku realize yg belajar lg best n sonok dr keje..
n aku windu nk blk kedah n stat blja..
now aku da stat blajar da... hehhehe

ups terlebeh sudey.. aku nk cter dak klas aku..
kan da melalut.. aishhh
ha dak klas aku majority asal kedah jer..
so dorg everyweek blk kmpung..
kalo cam aku ni.. sebulan sekali jer lar gamaknyer..
ade yg asal perlis, terengganu, kelantan, pahang..
n dr selatan aku sorang jer.. :((
** bukti budak kl sume ske blja kt kl je kn??


ha yg peace tu la aan..

ni lar ragam dak klas aku time klas cancel.. yahuu
aku akan rindu korang sume lg 10 thun.. hahahha
so sweet :))
aku akan mencelah dimana ade camwhore

p/s: kalo korang ade yg kenal muke dak klas aku.. bgtau yer..

xoxo ema