Friday, October 16, 2009

22 OCT 2005 - 14 OCT 2009


actly tarikh atas tu adalah tarikh keramat dalam idup aku..
ni adalah yg terakhir aku update mengenai cik apeng..
mungkin korang akan kate aku mcm2..
but its all me.. if korang kt tmpat aku..
korang akan buat camtu jgk..

lg smggu aku genap 4 thun ngn cik apeng..
but antara kami da xde jodoh..
maafkan aku..
ni sume salah aku..
actly sbb kami putus pon
aku yg mintak..
aku da penat nk tipu prasaan aku..
utk ape aku ckp i love u but aku xde feeling on that..
im so sory but thats a fact..
org musty kate aku hapy je ngn dye..
ntah lar.. mungkin da xde jodoh ngn dye..

aku pon xsangka bnda ni leh jdk..
aku kenal dye since aku form 4.. now aku da 20 thun da.
mcm2 suke duka.. but its all akan jdk a sweet moment in my life..

aku nk cter bnda ni since 14 oct but aku xde mud..
im so soryy
but now aku da kuat n da leh trima keadaan ni sume..
mmg feel weird when dye da xde dlm idup aku..
aku kena kuat tuk lupekan dye..

selama ni aku hnye truskan hubgan kami atas sbb fmily aku..
my family mmg sygkn dye..
n td aku bru confess ngn mama aku..
aku jgk yg kne mara..
aku da agak da..
then bile aku terangkan sume nyer..
my mum kate..
xper lar.. da xde jodoh.. anggap jer dye kwn terbaik yg penah kenal..
mmg dye baik.. baik sgt... aku yg jahat..
so mmg x sesuwai lar kn.. huhu

n yg paling xthn aku dgr mama ckp..
pasni carik bf yg tua 6 or 7 thun..
bru matured.. hahaha mak aku ni klaka lak..
tgh sedey2 aku bleh trus gelak.. hahaha

so aku skrg mud mmg cam syiall..
but i try my best to chill ok
everything done.. so let it be..
mmg korang xkn rase sedey lgsung when aku cter ceni..
aku xnak korang sedey cam aku..
nnt kuwus lak kn..
x sesuwai okk..

so tuk kwn2 cik apeng or cik apeng yg rajin bukak aku nyer blog huduh ni..
aku mintak maaf k.. dr ujung rmbut smpai ujung kaki..
da xde jdoh tuk kami.. if korang nk maki aku..
maki lar.. aku xde hal nyer..

maafkn aku ye sume..
andai ade jodoh kami.. ade lar..
if xde.. aku redha.. ape yg jdk ni mungkin ade hikmah di sebalik nye..
cuma kite blum nmpak lg..
aku amik kptusan ni da lame da sbnarnye..

terlalu bnyak aku harus pk kn..
family aku, family dye, kawan aku, kawan dye, n mcm2 lar..
aku xtau nk ckp ape bile org tnye pasal cik apeng..
kalo aku ckp.. org akan ckp knape jdk camni..
aduyai... so tuk korang.. jgn tnye knape ok..
aku da mlas nk jawab..
hanya aku n cik apeng yg phm keadaan kami..
aku hrp dye still nk kawan ngn aku..
wlpon kami da xde pape..

aku akan rindukn sume nyer..
tp aku ade korang kn..
aku akan lupakan sumenyer..
bia lar jdk cebisan dlm idup aku..
hnya aku yg merasai..

maafkan aku cik apeng..
antara kita xde jodoh..
aku tau cik apeng sygkn aku lebeh dr nyawa dye..
aku phm nape ko betindak bodo..
ko akan kate aku kejam..
mmg aku kejam tuk kali ni..
ni la yg petame kali dlm idup aku..
aku kecewakan prasaan org..
sblum ni org jer yg buat aku..

aku tinggalkan ko dlm keadaan tekejut..
xpe lar.. nnt ko akan phm knape..
maafkn aku..
aku ttp maizatul akma yg penah ko kenal..
maafkan aku.. andai aku boleh patah masa lalu..
aku nyesal buat ko terlampau sygkn aku..

kalo korang rase aku kejam..
hanya aku yg tau knpe aku buat mcm ni..
n hnya aku yg kenal cik apeng sedalam2 dlm nyer..

maafkn aku..
mohd faridzul saharom..


pic bju itam tu aku rase 3 or 4 thun yg lpas lar..
pic lame..

sweet moment in my life 2005-2009

lotsa love,
ema

9 comments:

mayra_da_wink said...

hehehe..
ak phm ko my..
kte rancang tuhan y tntukan..
n prsaan cinte n sayang mmg x ley nk dpakse..hope ko dpt trs kn life ko...jgn tension2 n wat bnde bkn2 k??ak cyg ko my!!!luv u my fwen!!muaahhh=)

ema said...

thanks mera..
ko mmg memahami aku since kite kenal lg.. thanks bg bnyak advice kt aku time aku tgh down..
aku akan lupekan sume yg da berlaku..
aku cyg ko gak..
thanks dear..
muaahhh =)

BIDADARI KECIL said...

salam..citer mai same cm akak..b4 akak knl bf akak yg skg ni..

akak da couple ngn die almost 4years..die sgt2 baik ngn akak..xpnh lukekn ht akak..tp tbe2 akak da xde prasaan kt die..xtaw la knpe..akak try gk nk rebuild our relationship tp xleh gk..

atlast, akak mtl clash..die cedey sgt2 smpi menangis merayu kt akak..tp ape kn daye..mybe da xde jdh ktorg..

then skg akak da jmp the new one..sgt bhgia..n akak hrp ni yg last..

mai kene kuat k..mybe ade hikmah di sebalik sume ni..Allah da temtukan jdh kite..kite berserah je pade Nyer..:)

ema said...

salam kak kecik..
thanks akk.. mmg skrg my tgh cuba lupakan semuanye..
my rase keadaan kite same sis..
dye mmg merayu n menanges kt my.. tuk trime dye..

tp bg my.. utk ape my tipu prasaan my.. my xleh pakse tuk menyintai dye.. my da usaha sebelum ni tuk trima dye.. tp jwapan ttp same.. my xde prasaan tuk dye..

akk, mmg susah my nk pecye sume ni da tejdk.. tp skrg my tgh kuatkan diri tuk lupekan sume nye..my pecye pd takdir.. andai ade jodoh.. my akan jumpe dye lg..

my syg akk.. thanks akk.. :)

aken_surf said...

kuatkn semangat eh....pe2 smua blogger sntiasa menyokong ko...blajar elok2 tau...

ema said...

aken- thanks weh.. aku syg ko..
ko phm keadaan aku kn.. ye aku truskan blaja.. :))

rock kapak said...

pernah ko buat sembahyang istekarah??? jgn guna logik akal je,kekadang bila nafsu meguasai akal jdi mcm tu,kita ingat betul apa yg kita buat rupa2nya tidak,bayangkanlah bila kita trsilap,adussss....rugi2 n malang sekali,nak rujuk semula rasa malu lak,fiker2kanlah,nasihat sy buat lah sembhyg istekarah tu mintak petunjuk pda yg menciptakan kita

.jue. said...

hmphh.. ade jodoh ade la..haihh...

ema said...

thanks juwita..
bnda ni paling sedey kot dlm idup aku..
heee