Wednesday, October 28, 2009

~dOnAt oh dOnAt

tittle cam haram kn.. haha
ha aku nk bg info kt korang..
skrg da ade tau kembar big apple n jco kt jitra...
ha name kdai dye nash donut n bakery..

dye bru bukak kot lazweek..
smlm bru aku g beli..
sbb sebelum ni aku kepingan nk mkn donut..
ha korang layan lar donut aku yeh..
huhu

donut dye sdap lar gak..
tp xleh lawan big apple okk..


ha ni lar packaging

aku beli 4 jek.. kang aku beli bnyak2..
sape nk makan? aku tentu lar tidak..
on diet.. hahaha

abaikan muke aku yg serabai tu..
muke lapa.. haha

Tuesday, October 27, 2009

a new life


sorry sgt aku lame xupdate blog nie..
bersawang da.. aku malas lar..

but now aku da ade azam bru..
aku kne truskn life aku..
w'pon aku terigt.. but aku rase no reason tuk aku pk bnda lpas
so guys..
im backk..

aku wendu ngn korang..
aku akn pastikn aku rajin update tuk korang yeh..

luv u guys..

xoxo ema

Friday, October 16, 2009

22 OCT 2005 - 14 OCT 2009


actly tarikh atas tu adalah tarikh keramat dalam idup aku..
ni adalah yg terakhir aku update mengenai cik apeng..
mungkin korang akan kate aku mcm2..
but its all me.. if korang kt tmpat aku..
korang akan buat camtu jgk..

lg smggu aku genap 4 thun ngn cik apeng..
but antara kami da xde jodoh..
maafkan aku..
ni sume salah aku..
actly sbb kami putus pon
aku yg mintak..
aku da penat nk tipu prasaan aku..
utk ape aku ckp i love u but aku xde feeling on that..
im so sory but thats a fact..
org musty kate aku hapy je ngn dye..
ntah lar.. mungkin da xde jodoh ngn dye..

aku pon xsangka bnda ni leh jdk..
aku kenal dye since aku form 4.. now aku da 20 thun da.
mcm2 suke duka.. but its all akan jdk a sweet moment in my life..

aku nk cter bnda ni since 14 oct but aku xde mud..
im so soryy
but now aku da kuat n da leh trima keadaan ni sume..
mmg feel weird when dye da xde dlm idup aku..
aku kena kuat tuk lupekan dye..

selama ni aku hnye truskan hubgan kami atas sbb fmily aku..
my family mmg sygkn dye..
n td aku bru confess ngn mama aku..
aku jgk yg kne mara..
aku da agak da..
then bile aku terangkan sume nyer..
my mum kate..
xper lar.. da xde jodoh.. anggap jer dye kwn terbaik yg penah kenal..
mmg dye baik.. baik sgt... aku yg jahat..
so mmg x sesuwai lar kn.. huhu

n yg paling xthn aku dgr mama ckp..
pasni carik bf yg tua 6 or 7 thun..
bru matured.. hahaha mak aku ni klaka lak..
tgh sedey2 aku bleh trus gelak.. hahaha

so aku skrg mud mmg cam syiall..
but i try my best to chill ok
everything done.. so let it be..
mmg korang xkn rase sedey lgsung when aku cter ceni..
aku xnak korang sedey cam aku..
nnt kuwus lak kn..
x sesuwai okk..

so tuk kwn2 cik apeng or cik apeng yg rajin bukak aku nyer blog huduh ni..
aku mintak maaf k.. dr ujung rmbut smpai ujung kaki..
da xde jdoh tuk kami.. if korang nk maki aku..
maki lar.. aku xde hal nyer..

maafkn aku ye sume..
andai ade jodoh kami.. ade lar..
if xde.. aku redha.. ape yg jdk ni mungkin ade hikmah di sebalik nye..
cuma kite blum nmpak lg..
aku amik kptusan ni da lame da sbnarnye..

terlalu bnyak aku harus pk kn..
family aku, family dye, kawan aku, kawan dye, n mcm2 lar..
aku xtau nk ckp ape bile org tnye pasal cik apeng..
kalo aku ckp.. org akan ckp knape jdk camni..
aduyai... so tuk korang.. jgn tnye knape ok..
aku da mlas nk jawab..
hanya aku n cik apeng yg phm keadaan kami..
aku hrp dye still nk kawan ngn aku..
wlpon kami da xde pape..

aku akan rindukn sume nyer..
tp aku ade korang kn..
aku akan lupakan sumenyer..
bia lar jdk cebisan dlm idup aku..
hnya aku yg merasai..

maafkan aku cik apeng..
antara kita xde jodoh..
aku tau cik apeng sygkn aku lebeh dr nyawa dye..
aku phm nape ko betindak bodo..
ko akan kate aku kejam..
mmg aku kejam tuk kali ni..
ni la yg petame kali dlm idup aku..
aku kecewakan prasaan org..
sblum ni org jer yg buat aku..

aku tinggalkan ko dlm keadaan tekejut..
xpe lar.. nnt ko akan phm knape..
maafkn aku..
aku ttp maizatul akma yg penah ko kenal..
maafkan aku.. andai aku boleh patah masa lalu..
aku nyesal buat ko terlampau sygkn aku..

kalo korang rase aku kejam..
hanya aku yg tau knpe aku buat mcm ni..
n hnya aku yg kenal cik apeng sedalam2 dlm nyer..

maafkn aku..
mohd faridzul saharom..


pic bju itam tu aku rase 3 or 4 thun yg lpas lar..
pic lame..

sweet moment in my life 2005-2009

lotsa love,
ema

Monday, October 5, 2009

minggu yang penat..

hahaha entry update ari senin tp aku da penat tahap gaban...
meh aku cter sket..
bg korang memahami sket PENDERITAAN aku..
hahaha

actly mnggu ni mmg aku penat giler..
smpai tido pon bpe jam je..
*berkire tul aku kalo pasal tido..
weekend aku sebok ngn open uosz sane sini..
then bile da stat klas ari ahad..
aku da mcm org giler..
korang bayangkan yeh
klas aku dr kul 8 pg smpai kul 5 ptg
pastu lectre aku yg sgt rajinnnn xbertempat ni
nk buat klas mlm plakkk..
mmg aku skit aty..

aku blk umah pon smpat mkn n mandy jer..
pastu kena p klas
smpai aku tertnya2..
"asal aku blaja giler2 tp rezux aku camtuh gak jer"
so aku nk slahkan lectre yg buat kelas terlebih..
kalo x.. konfem aku 4 flat sume subjek..
hahaha pwasan lak aku..
hahahaha

aku nk update aku g raye umah lectre n membe2 aku pon terbengkalai..
so aku update bile aku da xbz yeh..
tp xtau lar tahun biler kn..
hehehe

korang bg aku idea..
aku nk mc slama sebulan lar...
tanak p klas.. tanak p mane2..
aku nk tido jer.. buley?


ni name nyer xde keje g caek keje..
muke orang rajinn g klas mlm kn..
rase cam kena g tusyen lak..
hahaha